Doopsel

2010-06-13 10-04-29 DSC 7758 thDe doopviering

Om verschillende redenen heeft de Heilige Theresia van Ávila Parochie gekozen voor de gezamenlijke doopviering. Dat wil zeggen dat in één viering, zo mogelijk meerdere (liefst twee) kinderen gedoopt worden. De belangrijkste reden ligt in het feit dat de kinderen worden opgenomen in de geloofsgemeenschap die breder is dan één gezin. In de parochie wordt het doopsel toegediend op een aantal zondagen door het jaar om 13.30 uur. Terwijl de doopvoorbereiding een gezamenlijk gebeuren in de parochie is, kan de doopviering plaatsvinden in de eigen kerk. Daartoe maakt men tijdens of na de doopvoorbereiding een afspraak.

Wat is het Heilig Doopsel?

Het doopsel is het teken dat je bij Jezus hoort. Vanaf dat moment neemt God je bij de hand om je een leven lang te begeleiden en te beschermen. Door het doopsel wordt een mens lid van de kerk wereldwijd. Deelname aan de geloofsgemeenschap helpt mensen omdat zij ervaringen kunnen uitwisselen met anderen die in dezelfde levensfase zitten, met mensen die in Jezus geloven en er voor elkaar willen zijn.

Waarom doopvoorbereiding?

Wanneer u ervoor kiest uw kind te laten opnemen in de katholieke kerk willen we u uitgebreid kennis laten maken met onze geloofsgemeenschap: wat ze gelooft (Catechese), hoe ze leeft (Diaconie) en wat ze viert (Eucharistie). Hiervoor is een traject van doopvoorbereiding uitgewerkt dat aan elk doopsel voorafgaat.

Op weg naar het doopsel: stap voor stap!

  1. U meldt zich aan met het online formulier, bij het Parochiesecretariaat of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er wordt dan nog geen doopdatum afgesproken.
  2. Dan volgt u de avondbijeenkomst als voorbereiding.
  3. Na deze bijeenkomst wordt er een doopdatum afgesproken.

Voor wie?

Voor ouders die hun kind(eren) willen laten dopen. Ook de peetouders zijn van harte welkom om de hele voorbereiding mee te maken. Gelieve geen kinderen mee te nemen naar deze avonden. Het is noodzakelijk dat  de ouders deelnemen aan de voorbereidingsavond. Mocht er door onvoorziende omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte, geen van de ouders aanwezig kunnen zijn tijdens de voorbereidingsavond, dan kan er helaas geen doop plaatsvinden.

De Peter en Meter moeten minimaal 16 jaar oud, gedoopt en praktiserend zijn. We vragen u daarmee rekening te houden bij u keuze van een Peter en Meter. Als kandidaat-peters en –meters daar niet aan beantwoorden, gelieve dan contact op te nemen met de werkgroep (zie hieronder) om te bespreken hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Kosten?

De vrijblijvende bijdrage voor de doop is € 30,-. Dit is inclusief doopkaars en doopoorkonde ter herinnering aan het doopsel.
Graag dit bedrag in een enveloppe voorzien van uw naam meenemen naar de voorbereidingsavond.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met de werkgroep doopvoorbereiding:

Mariska Klippel: 078-7502368,
of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt uw kind hier online aanmelden voor het doopsel (aanbevolen). Voor aanmelden per post kunt u hieronder het formulier downloaden.

Formulier:
chain-small 

Online aanmeldformulier voor het doopsel (aanbevolen).

Aanmeldformulier doopsel (opsturen per post) 
Dit bestand afdrukken en opsturen naar het parochiesecretariaat.

 

 

 

scroll back to top