Taizé-vieringen

4 augustus 2018

Na een rust periode in de vakantie gaan we in september weer vol goede moed het nieuwe seizoen in.

De volgende vieringen zullen in het komende seizoen dan ook zijn op:

• Zondag 23 september om 19.00 uur in de Bron in Dordrecht
  • Zondag 25 november om 19.00 uur in de Oud Katholieke kerk in Dordrecht
  • Zondag 27 januari om 19.00 uur in de kapel van de Merwelanden in Dordrecht.

Voorafgaand aan de viering om 18.30 uur worden er enkele liederen met u geoefend. Na afloop staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.

Wat is een Taizé-viering?

Een viering volgens de spiritualiteit van Taizé is anders dan de reguliere zondagse viering. Kenmerkend voor de viering zijn de stilte, de liederen en de afwezigheid van een voorganger. De viering duurt ongeveer veertig minuten, waarbij liederen, stiltemomenten en schriftlezingen met elkaar afgewisseld worden. De vieringen worden georganiseerd door de Voorbereidingsgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsteden, waarin een aantal katholieke en protestantse kerken vertegenwoordigd is.

Wat is Taizé?

De gemeenschap van Taizé is een internationale, oecumenische gemeenschap van ongeveer honderd broeders, gevestigd in het gelijknamige Bourgondische plaatsje. De broeders komen uit bijna dertig verschillende landen en zijn van protestantse en katholieke afkomst. De spiritualiteit van de gemeenschap staat in het teken van de Zaligsprekingen van Jezus en van de eenheid onder de christenen.

In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen, waarin gebedsvieringen, stilte, uitwisseling en bezinning op de bronnen van het geloof centraal staan. Ieder jaar komen er enkele duizenden uit Nederland.

Marian van Leeuwen
Namens de werkgroep Taizévieringen

Contact: werkgroep@taizedrechtsteden.nl

Website: www.taizedrechtsteden.nl