MENU
< TERUG

ACTUEEL

Geloofsverdieping 28 augustus

27 augustus 2018

Op dinsdag 28 augustus om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel aan de Nolensweg 8 te Dordrecht vindt de eerste avond geloofsverdieping plaats van dit nieuwe seizoen.

Te gast is broeder Michael-Dominique Magielse (geboren in 1972); zie foto. Hij is lid van de orde der dominicanen of predikheren, zoals ze ook genoemd worden. Deze orde werd in 1215 gesticht door St. Dominicus. Samen met enkele medebroeders heeft broeder Michael-Dominique zijn intrek genomen in stadsklooster Het Steiger te Rotterdam-Centrum. Zij behoren tot een nieuwe lichting dominicanen in Nederland. Deze orde mag zich de laatste tijd verheugen op een toestroom van novicen.

Broeder Michael-Dominique geeft ons een verdieping over de heilige Dominicus, over de orde van predikheren die hij heeft gesticht en over de dominicaanse spiritualiteit. Deze spiritualiteit spreekt velen tot op de dag van vandaag aan, gezien de groeiende belangstelling en de toename van novicen (aspirant-leden). Ook staat hij stil bij het dominicaanse stadsklooster te Rotterdam, alwaar momenteel de oudere generatie paters en broeders zich heeft teruggetrokken om plaats te maken voor de nieuwe generatie. Tot slot zal broeder Michael-Dominique iets vertellen over zijn eigen weg tot deze orde. Hij heeft daarvoor een belovende carrière in de journalistiek laten varen. Uiteraard is er ruimte voor gesprek.

U bent voor deze avond geloofsverdieping van harte uitgenodigd. Neemt u gerust andere geïnteresseerden mee. Aanmelden is niet nodig.

Geloofsverdieping 25 september met ds. Paul Wansink
13 september 2018
Brief paus Franciscus
3 september 2018
Taizé-vieringen
4 augustus 2018
Tweedaagse parochie-bedevaart Zuid-Limburg 5 en 6 oktober 2018 Wittem – Maastricht – Houthem-St. Gerlach
15 juli 2018
Slotwoord pastor Rob Winkelhuis
1 juli 2018
Eric Koevoets geeft 20ste concert in Bach-cyclus
30 juni 2018
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen