Pastorale bijdrage

Welkom

pastoor Tjeerd VisserVelen van u hebben me al gezien. Ik ben immers al een tijdje bezig. Officieel vanaf zondag 1 juli j.l. Die dag heeft de bisschop van Rotterdam, mgr. v.d. Hende, me formeel als pastoor geïnstalleerd van de nieuwe parochie Theresia van Ávila.

scroll back to top

Lees meer...

"Te" veel verandering?

 Zojuist ben ik terug van de Karmelviering in de Verrezen Christus kerk waar de kloostergemeenschap van de Karmel afscheid neemt van Dordrecht. Zelf ben ik pas anderhalf jaar in Dordrecht werkzaam. Ik heb dus alleen het staartje van het klooster mee gemaakt.

scroll back to top

Lees meer...

Pinksteren 2012

 Wat een feest(en). Mei en juni zijn de mooiste en feestelijkste maanden van het jaar, zeker voor ons  katholieken.We houden van feesten, gelegenheden om de bloemetjes buiten te
zetten.Maar het gaatom activiteiten die bedoeld zijn om afwisseling en verdieping
te geven aan het leven. Elk feest wil een opkikker zijn, geestelijk en lichamelijk.

scroll back to top

Lees meer...

Op weg naar Pasen

Wij leven als mensen met een maatgevende kalender die ons leven structureert. In sommige culturen gebeurt dat door de natuur te volgen. Er worden lange dagen gemaakt als het lente en zomer is. Er wordt vroeger naar bed gegaan in de herfst en de winter. In onze westerse maatschappij is onze structuur meer ontleend aan de jaarkalender.

scroll back to top

Lees meer...

Verandering

De parochie in Dordrecht heeft het afgelopen jaar veel veranderingen te verwerken gekregen. Op 1 januari 2011 werden twee parochies samengevoegd tot de O.L.V. van de Berg Karmelparochie. Met in het vooruitzicht op termijn een verdere fusie met de omliggende parochies.

scroll back to top

Lees meer...