Rio de Janeiro!

wjd rioDe Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, je geloof verdiepen, multiculti socializen…ofwel: een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten! Rio de Janeiro is onze gastheer in juli 2013: een unieke kans, dus pak je koffer en zorg dat je erbij bent!

Rio de Janeiro!

Wereldberoemd vanwege het jaarlijkse carnaval, de samba en de stranden van Copacabana en Ipanema. En natuurlijk vanwege het beeld van Christus de Verlosser. Rio de Janeiro, stad vol leven, is een unieke plaats om de WJD mee te maken: alleen in Rio kan de Paus ontvangen worden op het strand van Copacabana! Daar wil jij toch ook bij zijn?!

Wat gaat er gebeuren?

De Nederlandse bisdommen organiseren in samenwerking met verschillende partners 4 reizen naar Brazilië in juli 2013. De kern van alle reizen is hetzelfde, maar elke reis kent een ander voorprogramma. Het bisdom Rotterdam organiseert samen met het bisdom Breda een reis met een voorprogramma in Suriname. Het onderstaande schema geldt voor alle reizen:

  • Zaterdag 13 + zondag 14 juli: reisdagen
  • Maandag 15 t/m maandag 22 juli: voorprogramma
  • Dinsdag 23 t/m zondag 28 juli: WJD in Rio de Janeiro
  • Dinsdag 30 + woensdag 31 juli: terugreis naar Nederland

In Rio komen alle Nederlandse deelnemers samen en wordt er gedurende 3 ochtenden een programma georganiseerd met catechese, geloofsgesprek en een eucharistieviering. Dit alles in het Nederlands. In de middagen en avonden neem je deel aan het Jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer, verspreid over locaties in de stad. Traditionele hoogtepunten zijn daarnaast de verwelkoming van de Paus, de grote avondwake onder de sterrenhemel van Rio en de indrukwekkende slotviering met de Paus op zondag.

Voor wie?

De reisopties zijn open voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn welkom. Deelnemen aan de WJD is een echte pelgrimstocht: de reis is intensief en de voorzieningen en maaltijden zijn eenvoudig.

Geloof in actie

“Ga en maak alle volkeren tot mijn discipelen” (Mt, 28:19). Dit is het thema dat Paus Benedictus XVI heeft gekozen voor de WJD 2013. Een thema dat ook samenhangt met het door de Paus afgekondigde Jaar van het Geloof (11 oktober 2012-24 november 2013). Ga tijdens dit Jaar van Geloof mee naar de WJD en laat je geloof zien: deel het met elkaar en ervaar de kracht die daarvan uitgaat.

Contact en meer informatie

Meer info kun je krijgen via één van de onderstaande adressen. Er zijn ook info-dagen verspreid over ons bisdom. Plaats en tijd vindt je eveneens op de genoemde sites.

http://www.bisdomrotterdam.nl
http://www.jongkatholiek.nl/wjd

scroll back to top