Catechese Alblasserwaard-West 2016


logo parochiecatachese

 

 

 

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijke catechese gehouden voor de kinderen van de locaties Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht.
P1010006Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd ( voor Pasen). Na Pasen is er nog een aantal weken catechese voor die kinderen die in mei of juni hun Eerste Heilige Communie zullen gaan doen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gebeden, uit de Bijbel gelezen, met elkaar gepraat, gezongen, gespeeld en geknutseld. In iedere periode is er een viering in de kerk waarin aandacht aan de catechese wordt besteed. Ook met Kerstmis en Pasen zijn er vieringen met extra aandacht voor de kinderen.

P1010004WE GAAN WEER BEGINNEN!

Binnenkort gaan de catechesebijeenkomsten van de H. Theresia van Ávila parochie in de Alblasserwaard-west weer van start. Alle kinderen van 4 – 12 jaar zijn van harte welkom!

De catechese wordt gehouden op zaterdagmiddag in het zaaltje naast de kerk van Sliedrecht, Stationsweg 179 van 16.00 – 17.30 uur (Let op: dit is een half uur eerder dan vorig jaar!).
We starten op zaterdag 1 oktober a.s. De andere bijeenkomsten zijn op 8 en 29 oktober; 5, 12, 19 en 26 november; 3, 10 en 17 december. We sluiten de najaarscatechese af met een kerstviering voor jong & oud op kerstavond 24 december om 19.00 uur in Sliedrecht.
Daarnaast is er op zaterdag 22 oktober om 19.00 uur een viering voor jong & oud in de kerk van Alblasserdam. Op zaterdag 12 november is er (voor alle kinderen uit onze parochie) een Sint Maarten activiteit in de Verrezen Christuskerk in Dordrecht. Meer informatie daarover volgt.

Graag tot ziens!
Paula, Lisette en Els ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 078 6150417)

P.S. Kinderen uit groep 4 en hoger mogen zich gaan voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Wij zien hen graag ook op 1 oktober! U kunt uw kind binnenkort alvast aanmelden op http://katholiekdrechtsteden.nl/sacramenten/eucharistie. 

scroll back to top