Alblasserwaard

Palmpasen 2018 Alblasserwaard-West

Met Palmpasen hebben de kinderen uit Papendrecht en Sliedrecht weer Palmpasen stokken gemaakt. Ze waren op Palmzondag te gast bij de ouderen in zorgcentrum de Merwelanden in Dordrecht. Ze hebben samen met de ouderen daar een hele mooie viering gehad, alle kinderen hadden een taak in de viering en ze deelden de Palmpasen stokken op het einde van de viering uit aan de aanwezig ouderen. De kinderen hebben erg hun best gedaan en de ouderen waren blij verrast.

 

 

 

scroll back to top

Koninklijke onderscheidingen Sliedrecht

Op woensdag 26 april zijn in de gemeente Sliedrecht koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan 2 van onze parochianen:

-vrijwilliger Bert van Gils

-voorzitter van de Locatieraad Lisette Kok

Beide doen veel vrijwilligerswerk in verschillende werkgroepen en op diverse terreinen binnen en buiten onze kerk.

Tijdens de receptie ter gelegenheid van deze lintjes werden Lisette en Bert gefeliciteerd en werd het glas oranjebitter op hen geheven.


Foto's: Linda Loeve

scroll back to top

Palmpasen Alblasserwaard-West in de kerk in Sliedrecht

Zaterdagavond is er tijdens de kindercatechese hard gewerkt aan het versieren van de palmpaasstokken.

Zondag was er een mooie Palmpasenviering voor ouders en kinderen samen met diaken Franck.

Na afloop werden de palmpasenstokken door de kinderen weggebracht naar eenzame ouderen in verzorgingshuis de Merwelanden te Dordrecht.

 

Foto's: Linda Loeve

scroll back to top

Vastennacht Alblasserwaard-West 2017

Zaterdag 1 April vond de vastennacht plaats in de kerk in Sliedrecht, we mochten daarbij ook AnneRoos en Ria van het Vastenaktieproject verwelkomen. Deze avond en nacht begon met Bengaals hapjes van de hand van Ria. Daarna een Bengaalse maaltijd van de hand van Lisette met de traditionele Bengaalse Daal, Aloo gobi en verschillende curry’s met rijst. De sfeer was goed, het eten heerlijk, aan de tafeltjes met mensen die elkaar relatief minder kenden ontstonden leuke gesprekken en werd er nogmaals voor elkaar opgeschept. Als toetje was er heerlijke rijstepap van Jarka met Bengaalse Mistys. Iedereen was het er over eens dat we heerlijk gegeten hadden toen we naar de kerk liepen voor de Eucharistieviering. Na de viering was er koffie en kon iedereen langs de tafel van Ria en AnneRoos lopen om daar leuke zelfgemaakte dingen aan te schaffen ten bate van het Vastenaktie project. Na de koffie ging de groep uiteen, in een ongedwongen sfeer baande iedereen zich een weg door de activiteiten die geboden werden, ook de kerkgangers sloten zich aan. In de kerk werd er door Ria een presentatie gegeven over het Vastenaktieproject in Bangladesh, er kwam ook inbreng en herkenning uit de zaal, over de spalken en de fysiotherapie.

scroll back to top

Lees meer...

Vastennacht 2017

Programma vastennacht 2017

Opgeven voor de vastennacht kan via het websiteformulier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de MOV-leden.

 

scroll back to top

Vasten-voorjaarsmarkt in Sliedrecht

Vasten-voorjaarsmarkt in de kerk in Sliedrecht, met paasstukjes van Paula en leuke knutselwerkjes van de kinderen.

De MOV-groep verkocht koffie met taart en soep met stengels. De opbrengst is voor het Vastenaktieproject in Oeganda. Het was een gezellige middag! 

scroll back to top

Lees meer...

Vastennacht 2016

Een avond en nacht in het teken van het Vastenactieproject in Oeganda, met een vastenmaaltijd, muziek en pelgrimage! Georganiseerd door de MOV-groep Alblasserwaard-West. Iedereen is van harte welkom!

scroll back to top

Lees meer...

Catechese Alblasserwaard-West 2016


logo parochiecatachese

 

 

 

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijke catechese gehouden voor de kinderen van de locaties Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht.
P1010006Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd ( voor Pasen). Na Pasen is er nog een aantal weken catechese voor die kinderen die in mei of juni hun Eerste Heilige Communie zullen gaan doen.

scroll back to top

Lees meer...

Els Teeler toegetreden

Per 1 november jl. is Els Teeler toegetreden tot de pastoraatsgroep van de Alblasserwaard-west. Zij zal de portefeuille pastoraat gaan beheren. Wij wensen haar veel succes in deze functie. U kunt Els Teeler bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Pastoraatsgroep Alblasserwaard-west

scroll back to top

voorjaarscatechesebijeenkomst

Zaterdag 18 april jl. was de laatste voorjaarscatechesebijeenkomst van dit seizoen. Terwijl de communicanten hun laatste kinderbijeenkomst hadden, hebben we met de andere kinderen lichtjes gemaakt.Het thema was nl. “Het verhaal gaat verder!”. In het afgelopen seizoen hebben we weer veel gehoord over Gods liefde voor ons. Hij vraagt ons het licht van zijn liefde door te geven. Wij gaan daarom nu met ons lichtje de wereld in. 

CatecheseAlblas

Later dit jaar sluiten we het seizoen nog een keer feestelijk af. In het najaar zal er dan weer adventscatechese zijn.

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijk catechese georganiseerd voor de kinderen van de kerken in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd ( voor Pasen). Kinderen vanaf groep 4 die hun Eerste Heilige Communie willen gaan doen, draaien een heel seizoen mee in deze catechesegroep.
De catechese is steeds op zaterdagmiddag van 16.30 – 18.00 uur in de parochiezaal naast het kerkgebouw aan de Stationsweg 179 in Sliedrecht. Kinderen van 4 – 12 jaar zijn van harte welkom! 
Voor meer informatie kunt u terecht bij Els Verberkmoes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

scroll back to top
feed-image RSS feed