Mededelingen 26/27 augustus 2017

  • Komende week start weer de cursus geloofsleerlingen. U kunt zich hiervoor nog opgeven. Voor wie zijn/haar basiskennis van het katholieke geloof wat wil opfrissen, of erover denkt om katholiek te worden is er een uitgebreide serie avonden voorbereid waarop diaken Franck en pastoor Tjeerd u meenemen langs allerlei facetten van het katholieke geloof. Woensdag 30 augustus is de eerste avond. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 078-613 6390.
  • Begin september starten de voorbereidingen op het vormsel. Dit jaar zijn de kinderen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs welkom om daaraan mee te doen. De vormselvoorbereiding heeft een nieuwe opzet gekregen, zodat de vormelingen gedurende het pastorale jaar ook kennis zullen maken met de verschillende tienergroepen van onze parochie. Na een jaar van voorbereiding ontvangen de kinderen het vormsel begin juni 2018. Meer informatie is te vinden op de website www.katholiekdrechtsteden.nl, in ons parochiemagazin Solo Dios (blz. 4 en 21) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bij dit e-mailadres kun je je ook aanmelden.
  • Op woensdag 6 september organiseert de parochie een Impulsdag rond het pastoraat. Centraal die dag staat de omgang met 'de zieke'. Dus vooral mensen die zieken bezoeken zijn uitgenodigd om aan de Impulsdag deel te nemen. Plaats van samenkomst: de parochiezaal van De Verrezen Christuskerk (Nolensweg 8, Dordrecht). Tijdsbeslag: inloop vanaf 9.30 uur; einde uiterlijk 15.00 uur. Vóór zondag 3 september kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat (078 613 6390) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • In september starten weer nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming aan de Koorschool. Op vrijdag 8 september nodigen we jongens en meisjes uit voor een kennismakingsles van de koorschool. Aanvang 16:00 uur in de pastorie van de Antoniuskerk. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Op zondag 10 september kunt u deelnemen aan de gemeenschappelijke ziekenzalving. Ieder die ernstig ziek is en/of door ouderdom de kwetsbaarheid van het leven ervaart, kan het sacrament van de ziekenzalving ontvangen. Het sacrament biedt troost en kracht in een moeilijke levensfase. Het is mogelijk de ziekenzalving te ontvangen in de kerk van Sliedrecht (09.30 uur) en in de kerken van De Verrezen Christus (11.30 uur) en het Heilig Hart (11.30 uur). U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: 078-613 6390,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
scroll back to top