Mededelingen 19-20 augustus 2017

  • Na de zomer - meteen begin september - starten de voorbereidingen op het vormsel. Dit jaar zijn de kinderen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs welkom om daaraan mee te doen. De vormselvoorbereiding heeft een nieuwe opzet gekregen, zodat de vormelingen gedurende het pastorale jaar ook kennis zullen maken met de verschillende tienergroepen van onze parochie. Na een jaar van voorbereiding ontvangen de kinderen het vormsel begin juni 2018.
    Meer informatie is te vinden op de website www.katholiekdrechtsteden.nl, in ons parochiemagazin Solo Dios (blz. 4 en 21) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bij dit e-mailadres kun je je ook aanmelden.
  • Op zondag 10 september kunt u deelnemen aan de gemeenschappelijke ziekenzalving. Ieder die ernstig ziek is en/of door ouderdom de kwetsbaarheid van het leven ervaart, kan het sacrament van de ziekenzalving ontvangen. Het sacrament biedt troost en kracht in een moeilijke levensfase. Het is mogelijk de ziekenzalving te ontvangen in de kerk van Sliedrecht (09.30 uur) en in de kerken van De Verrezen Christus (11.30 uur) en het Heilig Hart (11.30 uur). U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: 078-613 6390, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • Volgend weekend (26/27 augustus) is er een extra collecte t.b.v. de Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA). MIVA ondersteunt lokale werkers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Deze werkers zetten zich in voor kansarme bevolkingsgroepen en zijn actief op terreinen als vrouwenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, mensenrechten en rechten van kinderen. Vaak werken zij aan kleinschalige projecten in zeer afgelegen gebieden. De collecte van volgende week is dan ook van harte aanbevolen.
  • Binnenkort start weer de cursus geloofsleerlingen en u kunt zich hiervoor nog opgeven. Voor wie zijn/haar basiskennis van het katholieke geloof wat wil opfrissen, of erover denkt om katholiek te worden is er een uitgebreide serie avonden voorbereid waarop diaken Franck en pastoor Tjeerd u meenemen langs allerlei facetten van het katholieke geloof. Op woensdag 30 augustus is de eerste avond. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 078-613 6390.
scroll back to top