Nieuws

Organist Eric Koevoets in Franse sferen

2017 10 10 PosterConcertEricKoevoetsOp dinsdagavond 10 oktober laat Eric Koevoets het Pelsorgel in haar gehele klankschoonheid horen. Hij speelt een gevarieerd programma, ook aantrekkelijk voor beginnende luisteraars, met veel Frans georiënteerde muziek van barok tot het begin van de 20ste eeuw.  Onder meer brengt hij het indrukwekkende ‘Cathédrales’ van Louis Vierne en de beroemde ‘Toccata’ van Maurice Duruflé, maar ook een pareltje uit de Franse barok, ‘Suite du premier ton’, van Pierre Du Mage. 

Het concert vindt plaats in de Sint Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45 (schuin t.o. C.S.) te Dordrecht en begint om 20:00 uur. De deuren openen om 19:30 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop. 

Kijk voor meer informatie over Eric Koevoets op www.erickoevoets.nl

scroll back to top

Sluitingsbedevaart naar Kevelaer


Logo Haagse BedevaardenHet jaar loopt ten einde, niet alleen het kalenderjaar maar in Kevelaer betekent dit ook dat het bedevaartjaar 2017 ten einde loopt. Dit wordt op plechtige wijze officieel afgesloten. Het is een bijzonder moment, de sluiting duurt tot het komend voorjaar en dan zal het seizoen weer plechtig geopend worden op maandag 30 april 2018.

Zoals altijd organiseert de Haagse Bedevaarten in het jaar deze reis naar Kevelaer van 31 oktober t/m 1 november. Hierbij kunt u aanwezig zijn. Folders om u in te schrijven, kunt u vinden via onze website www.bedevaart.nl of via de folders beschikbaar in uw parochiegemeenschap.

Dinsdag 31 oktober

Het vertrek kan plaatsvinden rond 7.45 uur vanaf Leiden, Leidschendam, Den Haag en Rotterdam. Uiteraard kunt u ook aansluiten met eigen vervoer.

De H. Mis wordt gevierd in Bedburg-Hau, vlak bij Kevelaer, waar we ook de lunch zullen gebruiken.

Na het inchecken in het hotel kunt u deelnemen aan een kruisweg en bij het plechtig Lof wordt de bedevaartkaars gewijd.

Woensdag 1 november

De Pontificale Hoogmis vindt plaats in de Basiliek met Reinhard kardinaal Marx, aartsbisschop van München en Freising, waarna de preek en de Pauselijke Zegen in het Forum Pax Christi worden gegeven.

Na het diner is er afscheid van de Genadekapel en gelegenheid tot het laten zegenen van de devotionalia. Rond 18 uur zal de bus de eerste stopplaats terug naar huis weer aandoen.

Deelnamekosten per persoon

- 2-persoonskamer met douche/Wc   € 142,-

- 1-persoonskamer met douche/Wc   € 155,-

De kosten zijn inclusief: vervoer, lunch, diner, overnachting met ontbijt, warme middagmaaltijd, groepsreisverzekering en bedevaartkosten (porto, drukwerk, stipendia e.d.).

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot onze website www.bedevaart.nl of bellen met 010-4149577

Ineke Huitema, secretaris Haagse Bedevaarten

scroll back to top

Mededelingen 23 en 24 september 2017

 • Komende maandag 25 september start het nieuwe seizoen van de cyclus Lezingen van de Zondag. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 078 613 6390 (tussen 9.00 en 12.30 uur).
 • Maandag 25 september is de eerste bijeenkomst voor onze Vormelingen. Deze wordt gehouden in onze kerk te Papendrecht (Seringenstraat 27), aanvang 20.00 uur. Gebleken is dat de aanmeldingen via de website niet allemaal goed zijn doorgekomen. Daarom deze mededeling: dat alle aangemelde vormelingen maandag van harte welkom zijn!
 • Op dinsdag 26 september verzorgt professor en jezuïet Jan Peters in onze serie geloofsverdiepingen een inleiding over de Islam. Pater Jan is arabist en islamoloog. U bent van harte welkom in de Titus Brandsmakapel bij De Verrezen Christuskerk (Nolensweg 8, Dordrecht). Aanvang: 20.00 uur.
 • Volgend weekend is het de eerste zondag van de maand. Dan hebben we dus weer extra aandacht voor de voedselmand van de voedselbank. Achterin de kerk staat een mand waarin u houdbare producten kunt deponeren. Dat kan elke week, maar is zeker voor komend weekend van harte aanbevolen!
scroll back to top

Uitnodiging symposium 5 oktober 2017

Uitnodiging symposium 5 oktober Pagina 1Uitnodiging symposium 5 oktober Pagina 2

scroll back to top

Mededelingen 16 en 17 september 2017

 • Op zaterdag 23 september wordt het bedevaartseizoen van Brielle afgesloten met een lezing door drs. Arno Brok, oud-burgemeester van Dordrecht en nu commissaris van de koning in Friesland. Het thema luid: "Geweld of gesprek?" De ontvangst is om 13.30 uur. Na de vespers sluiten we om 16.00 uur af met een informeel samenzijn. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Achterin de kerk ligt een flyer over deze Brielle-lezing.
 • Volgend weekend sluiten we de Vredesweek af. Dan is er ook een extra collecte voor PAX.
 • Op maandag 25 september start het nieuwe seizoen van de cyclus Lezingen van de Zondag. Elke 4e maandag van de maand staan de lezingen centraal die de komende weken worden gelezen uit het Oude Testament. Plaats van samenkomst: De Verrezen Christuskerk. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 078 613 6390.
scroll back to top

Historisch concert 7 oktober 2017 in de Grote Kerk

In de Grote Kerk van Dordrecht zal op zaterdag 7 oktober a.s. van 16.00 tot 18.00 uur een bijzonder historisch concert plaatsvinden dat geheel gewijd is aan de Dordtenaar Willem Kes. Er zullen koorwerken worden uitgevoerd door het Toonkunstkoor, de Orchest-vereeniging Van Dordrecht en verder zal het Ophelia Trio en de organist Cor Ardesch meewerken aan het uitvoeren van onbekende werken van Kes.

Het is een historisch concert omdat het een herhaling is van een concert dat ooit in 1883 in de Grote Kerk werd uitgevoerd o.l.v. Kes als benefiet concert voor verdronken vissers. Het leek de betrokkenen een heel goed idee om dit concert in 2017 over te doen en - in lijn met het toenmalige concert - aan het eind van het concert een collecte te houden voor de Voedselbank van Dordrecht.

Aan het eind van dit concert zal ook het 1ste exemplaar worden overhandigd van de biografie van Kes. Dit exemplaar wordt overhandigd aan het Koninklijk Concertgebouworkest. De biografie omvat 437 bladzijden èn een CD rom met ruim 600 blz. informatie over de concerten en recensies van Kes.

De toegang van het concert is 10 euro i.v.m. huur van de kerk en honoraria van beroepsmusici. De biografie is na afloop van het concert verkrijgbaar voor 30 euro. 

Mogelijk tot ziens en alle goeds toegewenst

Rob Landman

scroll back to top

Mededelingen 9 en 10 september 2017

scroll back to top

Ziekenzalving (video)

Komend weekeinde zijn verschillende gemeenschappelijke ziekenzalvingen tijdens de eucharistieviering. In deze video vertelt pastoor Tjeerd Visser over de ziekenzalving en nodigt u uit voor de gemeenschappelijke ziekenzalving.

scroll back to top

Impulsdag over de zieke

De zieke heeft een belangrijke plaats in de christelijke aandacht voor de medemens. In onze parochie worden velen zieken bezocht, thuis en in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Wat betekent het om ziek te zijn, hoe ervaart de zieke dat zelf en welke verwachtingen heeft hij of zij? En de bezoeker, hoe gaat hij of zij om met de kwetsbaarheid van de zieke? Wat doet het hem of haar zelf, wat kun je beter niet of juist wel zeggen of vertellen?

Hierover gaat de impulsdag op 6 september aanstaande. Guido Schürmann, geestelijk verzorger in Haaglanden Medisch Centrum, houdt een inleiding bij het thema om vervolgens met elkaar aan het werk te gaan over de omgang met de zieke, de eigen kwetsbaarheid, lijden in christelijk perspectief en praktische tips en aanbevelingen in de omgang met de kwetsbaarheid van de zieke.

Wanneer: Woensdag 6 september

Hoe laat: 10.00 tot 15.00 uur (uiterlijk)

Waar: Verrezen Christus-kerk, Nolensweg 8, Dordrecht

Lunch: voor de lunch wordt gezorgd

 

Programma:

10.00 Opening met gebed gebed

10.20 Inleiding bij het thema door Guido Schürmann

11.00 Koffie/thee-pauze

11.15 Workshop 1 over het bezoek aan de zieke (vanuit perspectief van de bezoeker). Wat die je wel en wat niet? Welke verwachtingen zijn er? Wat neem je mee naar de zieke? Wat neem je mee naar huis? De do’s en dont’s van het ziekenbezoek.

12.15 Lunchpauze

13.00 Workshop 2 over de zieke die wordt bezocht (vanuit perspectief van de zieke). Hoe ga je om met kwetsbaarheid en eindigheid? Wat breng je ter sprake en wat niet? Wat kun je verwachten van degene die je bezoekt? Wat geeft steun en waar knap je op af?

14.00 Uitwisselen (plenair)

14.30 Slotmeditatie

Iedere geïnteresseerde is welkom, in bijzonder zij die (al dan niet vanuit namens parochie) een zieke bezoeken. Ook zij die ervaring hebben met een ziekte en het dragen daarvan zijn uitgenodigd. Alleen zo kunnen we elkaar helpen om een betere steun voor elkaar te zijn op momenten die ons moeilijk vallen.

Aanmelden kan bij het parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info is verkrijgbaar bij Corine Mulder, Els Teeler en diaken Franck Baggen.

scroll back to top

Mededelingen 2 en 3 september 2017

 • Op woensdag 6 september organiseert de parochie een Impulsdag rond het pastoraat. Centraal die dag staat de omgang met 'de zieke'. Dus vooral mensen die zieken bezoeken zijn uitgenodigd om aan de Impulsdag deel te nemen. Plaats van samenkomst: de parochiezaal van De Verrezen Christuskerk (Nolensweg 8, Dordrecht). Tijdsbeslag: inloop vanaf 9.30 uur; einde uiterlijk 15.00 uur. U kunt zich vandaag nog aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Woensdag 6 september start de voorbereiding op het vormsel. Kinderen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs zijn welkom om daaraan deel te nemen. De informatie-avond van 6 september is bedoeld voor ouders en vormelingen en wordt gehouden in onze kerk in Papendrecht (Seringenstraat 27). De avond begint om 20.00 uur. Op de website www.katholiekdrechtsteden.nl vindt u meer informatie. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u uw zoon/dochter al aanmelden.
 • In september starten weer nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming aan de Koorschool. Op vrijdag 8 september nodigen we jongens en meisjes uit voor een kennismakingsles van de koorschool. Aanvang 16:00 uur in de pastorie van de Antoniuskerk. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Op zondag 10 september kunt u deelnemen aan de gemeenschappelijke ziekenzalving. Ieder die ernstig ziek is en/of door ouderdom de kwetsbaarheid van het leven ervaart, kan het sacrament van de ziekenzalving ontvangen. Dit jaar is het mogelijk de ziekenzalving te ontvangen in de kerken van Sliedrecht (09.30 uur), van De Verrezen Christus (11.30 uur) en van het Heilig Hart (11.30 uur). U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: 078-613 6390, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Afgelopen week is de nieuwe cursus geloofsleerlingen gestart. Als u uw basiskennis van het katholieke geloof wat wilt opfrissen of overweegt om katholiek te worden, kunt u zich nog bij deze cyclus aansluiten. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 13 september. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 078-613 6390.
scroll back to top
feed-image RSS feed