Nieuws

Geloofsverdieping 21 november 2017 met mgr. van den Hende 

De Kerk als een netwerk van liefde, door mgr. dr. Hans van den Hende: 

In zijn preken en toespraken hanteert onze bisschop regelmatig het beeld van de kerk als een netwerk van liefde. Dit kerkbeeld heeft hij van paus Paulus VI, de paus die het Tweede Vaticaanse Concilie in 1965 afsloot. Dit concilie heeft veel veranderd in hoe de Rooms-katholieke Kerk naar zichzelf kijkt en naar andere kerken. Wat verstaat deze paus onder een netwerk van liefde? En wat betekent dat voor ons als kerkgemeenschap in de tijd en plaats waarin wij nu leven en werken? Aan de hand van bronnen uit de Schrift en de Traditie neemt mgr. van den Hende ons mee in wat hij ziet als een netwerk van liefde. De avond vindt plaats om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel aan de Nolensweg 8 te Dordrecht-Crabbehof. U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.

scroll back to top

Mededelingen 18 en 19 november 2017

 • Zondagavond 19 november bent u in Sliedrecht (Stationsweg 179) welkom in de gebedswake die wordt geleid door de zusters van Maria Stella Matituna uit Dordrecht. De gebedswake begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 1½ uur. U bent vrij om de wake deels of volledig mee te vieren. Er is ook biechtgelegenheid.
 • In november zamelt M25 weer cadeaus in voor kinderen die om uiteenlopende redenen geen sinterklaasfeest kunnen vieren. Achterin de kerk staat een schoorsteen met kaartjes eraan vast gemaakt. U kunt M25 helpen door een kaartje mee naar huis te nemen en een cadeautje te kopen. Het cadeau kunt u in de juten zak deponeren bij een volgend bezoek aan onze kerk. Dit jaar worden de cadeautjes ter beschikking gesteld aan het Dushi huis in Nederland. Meer informatie over de sinterklaasactie van M25 en het Dushi huis vindt u achterin de kerk bij de schoorstenen. De actie duurt tot zondag 26 november!
 • In januari start de voorbereiding op de Eerste H.Communie. Er is een informatieavond voor ouders op maandag 8 januari 2018 in de Titus Brandsmakapel van De Verrezen Christuskerk, Nolensweg  8 in Dordrecht om 20.00 uur.  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website: www.katholiekdrechtsteden.nl/sacramenten/eucharistie.
scroll back to top

Kerkuiltjes in Papendrecht (foto's)

Vanmorgen mochten de Kerkuiltjes de gezinsviering in Papendrecht opluisteren.

View the embedded image gallery online at:
http://katholiekdrechtsteden.nl/nieuws#sigFreeId034e47a8bf

Foto's: Oscar van de Ven

scroll back to top

Sint Maarten (foto's)

Op zaterdag 11 november vierden we in De Verrezen Christuskerk het feest van Sint Maarten, met kinderen en ouders uit de hele parochie. Na de eucharistieviering hebben de kinderen lampionnen gemaakt en pannenkoeken gegeten. Met de lampionnen hebben we al zingend ook de bewoners van verpleeghuis Crabbehoff bezocht.

View the embedded image gallery online at:
http://katholiekdrechtsteden.nl/nieuws#sigFreeId1335789f02

Foto's: Oscar van de Ven

scroll back to top

Taize-viering 26 november 2017

logo taize drechtstedenOp zondagavond 26 november 2017 wordt om 19.00 uur in de kapel van verzorgingshuis de Merwelanden, Haringvlietstraat 515, te Dordrecht, een Taizé-viering gehouden.
Wij nodigen u hier heel graag voor uit.

De viering heeft een meditatief karakter. Liederen uit de spiritualiteit van Taizé zullen worden afgewisseld met één of meer schriftlezingen, gebeden en stiltemomenten.

De kerk is vanaf 18.30 uur geopend. Voor de viering, die begint om 19.00 uur en ruim een half uur duurt, oefenen wij de (nog) onbekende liederen met u. Aansluitend staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.

Deze viering is voorbereid door de Voorbereidingsgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsteden. Voor meer informatie en data voor andere vieringen verwijzen wij u naar onze website: www.taizedrechtsteden.nl

scroll back to top

Gebedswake zusters verplaatst naar 19 november

In het liturgisch rooster in de laatste Solo Dios ziet u staan dat de zusters uit Dordrecht een gebedswake verzorgen op zondag 12 november om 19.00 uur in de kerk O.L.V. van Altijddurende Bijstand te Sliedrecht, waarbij pastoor Visser aanwezig is voor het sacrament van boete en verzoening (biecht). Deze gebedswake is een week opgeschoven naar zondag 19 november om dezelfde tijd en in dezelfde kerk. Gelieve hiermee rekening te houden.

Het pastorale team

scroll back to top

Mededelingen 11 en 12 november 2017

 • De voor zondagavond in Sliedrecht geplande gebedswake met de zusters is één week opgeschoven. Zij zal nu plaatsvinden op zondag 19 november (aanvang 19.00 uur) . Het adres is: Stationsweg 179 te Sliedrecht.
 • In november 1942 werden meer dan 100 Joodse Dordtenaren weggevoerd naar vernietigingskampen. Om deze tragische gebeurtenis te gedenken organiseert het Platform Dordtse Kerken op zondagavond 12 november een gedachtenisbijeenkomst in de Grote Kerk van Dordrecht. Burgemeester Kolff zal er spreken, het heilig Joodse Kaddisj-gebed zal klinken en het Ivrietkoor Al Naharot zal een belangrijke rol spelen in de bijeenkomst. De bijeenkomst begint om 19.00 uur, bij de uitgang zal worden gecollecteerd en de kerk opent haar deuren om half 7.
 • Deze maand zamelt M25 weer cadeaus in voor kinderen die om uiteenlopende redenen geen sinterklaasfeest kunnen vieren. Achterin de kerk staat een schoorsteen met kaartjes eraan vast gemaakt. U kunt M25 helpen door een kaartje mee naar huis te nemen en een cadeautje te kopen. Het cadeau kunt u in de juten zak deponeren bij een volgend bezoek aan onze kerk. Dit jaar worden de cadeautjes ter beschikking gesteld aan het Dushi huis in Nederland. Meer informatie over de sinterklaasactie van M25 en het Dushi huis vindt u achterin de kerk bij de schoorstenen. De actie duurt tot zondag 26 november!
 • Op vrijdag 17 november om 17:00 uur is er in de Antoniuskerk (Burg. de Raadtsingel 45, Dordrecht) een open repetitie van Dordrecht Boys Choir. Dit koor is een klassiek jongenskoor in oprichting o.l.v. professionele musici. Kom naar de open repetitie en ontdek klassieke koorzang naar Engels voorbeeld. Jongens vanaf 6 jaar die écht willen leren zingen zijn samen met hun ouders van harte welkom. Aanmeldingen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.koorschooldordrecht.nl
 • Volgend weekend (18/19 november) is er een extra collecte: voor het jongerenwerk in onze parochie.
scroll back to top

Rectificatie vieringen Solo Dios

In de laatste Solo Dios vindt u op pagina 29 het overzicht van vieringen in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. In dat overzicht staat vermeld dat in Verpleeghuis Het Parkhuis op 14 december om 14.30 uur een viering zal zijn. Deze viering gaat niet door! Gelieve hiermee rekening te houden.

Namens het pastorale team,
redactie Solo Dios
scroll back to top

11 Nov. Sint Maartenviering

sintmaarten2017

Op zaterdag 11 november zijn alle kinderen en hun ouders van de hele parochie welkom bij de

Sint Maartenviering met lampionnenoptocht

We beginnen deze dag met een viering over delen net zoals Sint Maarten deed. Daarna gaan we  samen met alle kinderen je eigen lampion maken. Natuurlijk gaan we ook samen eten! Heel lekker:

Pannenkoeken!!

Voor ouders is er een bijeenkomst die geleid wordt door pastoor Tjeerd Visser. Samen praten zij over het gezin, en hoe je het geloof deelt met je kinderen. Ook de ouders gaan samen eten.
Tegen 18.30 uur gaan we met alle kinderen naar buiten voor de lampionnen optocht en gaan we in Zorgcentrum Crabbehoff Sint Maarten-liedjes zingen. Ook is er nog warme chocomelk. Als je dit gelezen hebt, wil je deze dag vast niet missen!  

Start om: 16.00 uur
Plaats: De Verrezen Christuskerk, Nolensweg 8, Dordrecht
Voor wie: Alle kinderen op de basisschool en hun ouders

I.v.m. het eten graag aanmelden bij Leny Hamers: 078-6188034 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

scroll back to top

Mededelingen 4 en 5 november 2017

 • Zondagmiddag 5 november wordt vanuit katholiek initiatief een herdenking gehouden van 500 jaar Kerkhervorming. Deze bijeenkomst van gebed en ontmoeting vindt plaats in de Bonaventurakerk in de Rijnstraat 56 te Woerden. Mgr. van den Hende, bisschop van Rotterdam nodigt u van harte uit hieraan deel te nemen. Het thema van de viering zal zijn: Hervorming vandaag. De viering begint om 16.00 uur.
 • Op dinsdag 7 november vieren wij het Hoogfeest van de H.Willibrord, patroonheilige van ons land. U bent welkom in de parochiebrede eucharistieviering in de H.Nicolaaskerk te Hendrik-Ido-Ambacht (Weteringsingel 48b), om 19.00 uur. Die dag vervallen de ochtendvieringen in Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht.
 • Op zaterdag 11 november vieren we Sint Maarten. Alle kinderen in de leeftijd van de basisschool en hun ouders zijn welkom in De Verrezen Christuskerk te Dordrecht (Nolensweg 8). Aanvang 16.00 uur. We sluiten rond 19.00 uur af met een lampionnenoptocht.
 • De geplande gebedswake met de zusters in Sliedrecht is één week verplaatst. Zij zal nu NIET plaatsvinden op zondag 12 november, maar op zondag 19 november (aanvang 19.00 uur).
 • Deze maand zamelt M25 weer cadeaus in voor kinderen die om uiteenlopende redenen geen sinterklaasfeest kunnen vieren. Achterin de kerk staan schoorstenen met kaartjes eraan vast gemaakt. U kunt M25 helpen door een kaartje mee naar huis te nemen en een cadeautje te kopen. Het cadeau kunt u in de juten zak deponeren bij een volgend bezoek aan onze kerk. Dit jaar worden de cadeautjes ter beschikking gesteld aan het Dushi huis in Nederland. Meer informatie over de sinterklaasactie van M25 en het Dushi huis vindt u achterin de kerk bij de schoorstenen. De actie duurt tot zondag 26 november!
 • Op vrijdag 17 november om 17:00 uur is er in de Antoniuskerk (Burg. de Raadtsingel 45, Dordrecht) een open repetitie van Dordrecht Boys Choir. Dit koor is een klassiek jongenskoor in oprichting o.l.v. professionele musici. Kom naar de open repetitie en ontdek klassieke koorzang naar Engels voorbeeld. Jongens vanaf 6 jaar die écht willen leren zingen zijn samen met hun ouders van harte welkom. Aanmeldingen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.koorschooldordrecht.nl

 

scroll back to top
feed-image RSS feed