MENU

Catechese Alblasserwaard-west

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijke catechese gehouden voor de kinderen van de locaties Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd (voor Pasen). Na Pasen is er nog een aantal weken catechese voor die kinderen die in mei of juni hun Eerste Heilige Communie zullen gaan doen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gebeden, uit de Bijbel gelezen, met elkaar gepraat, gezongen, gespeeld en geknutseld. In iedere periode is er een viering in de kerk waarin aandacht aan de catechese wordt besteed. Ook met Kerstmis en Pasen zijn er vieringen met extra aandacht voor de kinderen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Els Verberkmoes, els.verberkmoes@katholiekdrechtsteden.nl .

1e Pinksterdag

Op 1e Pinksterdag 20 mei hebben we met de kinderen die die jaar onze catechesebijeenkomsten hebben bezocht én hun ouders het seizoen afgesloten. De ochtend had als thema 'vliegen'. Na een bevlogen Woord- en Communieviering met diaken Franck hebben we met elkaar vliegers gemaakt. Tot slot was er een pannenkoekenlunch. Het was een geslaagde ochtend!