Stille Omgang 2016

De Stille Omgang van Amsterdam is een traditie binnen de Katholieke kerk. Nadat zich in de middeleeuwen een wonder heeft voorgedaan, kwam er een jaarlijkse verering van dat wonder op gang. Nadat deze verering stopte tijdens de reformatie, werd er vanaf het eind van de 19e eeuw aanvankelijk heimelijk weer een processie gelopen. Een processie zonder uiterlijke kenmerken en geheel in stilte.

In de afgelopen eeuw gingen jaarlijks duizenden pelgrims naar Amsterdam. En ook vandaag de dag gaan duizenden mensen vanuit geheel Nederland naar Amsterdam, om daar een mis bij te wonen en 's avonds de Stille Omgang te lopen.

Met de bus uit Rotterdam

Ook vanuit Rotterdam gaan dit jaar weer bussen richting de hoofdstad. De Stille Omgang is dit jaar op 12 maart. De bussen vertrekken rond half acht, na middernacht bent u weer terug in Rotterdam.

Kosten en aanmelding

De kosten bedragen € 15,- per persoon. Meer informatie of aanmeldingen : Arine Mansour (liefst per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eventueel 0646831386)

scroll back to top