Titus Brandsmakoor

Het Titus Brandsmakoor bestaat nu vijf jaar en heeft tot doel de zondagse liturgie met koorzang te ondersteunen,  zang die recht uit ons hart komt.

Meestal zingen wij in de kerk van de Verrezen Christus, maar ook wel eens in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

De dirigent/pianiste is Judith Ellis. Zij is in Birmingham (Engeland) geboren. Ze studeerde af in zang en piano aan de Royal Academy of Music in Londen en heeft in verschillende opera's gezongen. In 1991 is Judith naar Nederland gekomen en in Dordrecht gaan wonen.

Door het  grote enthousiasme van Judith is elke repetitie een muzikaal feestje. Toch wordt wel degelijk hard gewerkt aan een goede manier van zingen, tenslotte is zij ook zangdocent.  

Donderdagochtend van 09.45 tot 11.30 uur is onze vaste repetitietijd

Dan worden de liederen ingestudeerd voor de zondag dat het Titus Brandsmakoor in de kerk zingt. Wij zingen zowel Latijn als liederen van Taizé. Ook Engelse hymnes en de Nederlandse gezangen uit de bundel Gezangen voor Liturgie behoren tot ons repertoire.

Een vast onderdeel van een viering is de antwoordpsalm. Hierbij is niet alleen de melodie belangrijk maar zeker ook de tekstplaatsing. Elke komma wordt "gezongen". De melodie en de tekst moeten één geheel vormen. En dat gaat niet altijd de eerste keer goed.....Maar daar zijn de repetities juist voor. En na de repetitie is er koffie!

Ons koor is een kleine groep enthousiaste zangers en zangeressen, die het heel erg fijn zouden vinden wanneer er nieuwe koorleden bij zouden komen.

Iedereen die zich door bovenstaande aangesproken voelt is welkom om op een donderdagmorgen met ons mee te komen repeteren. Kom een keer langs om  uit te vinden, of het zingen in een (klein) koor ook iets voor u zou kunnen zijn.

Ook is er de mogelijkheid om als tijdelijk koorlid met ons mee te zingen, zoals bijvoorbeeld in de a.s. kerstperiode.

Onze repetitieruimte kunt u vinden in de Slotemaker de Bruïnestraat 2  (achter de Verrezen Christuskerk) in de wijk Crabbehof te Dordrecht.

U bent van harte welkom,

Trudi de Zeeuw-Siliakus,
Contactpersoon Titus Brandsmakoor
Telefoon:078-6171218

scroll back to top