Kinderkoor de Kerkuiltjes

2013-02-17 11-26-38 DSC 9535Nieuws

Agenda

  • 6 december: advent viering in de Verrezen Christuskerk
  • 24 december om 19 uur: kerstverhaal Volg de Ster in de Verrezen Christuskerk
  • 31-jan om 11.30 uur Maria Lichtmis in de Verrezen Christuskerk
  • 21-feb 11.30 uur presentatie 1e communicanten in de Verrezen Christuskerk
  • 6-mrt 11.30 uur met Seper vivat, gezinsdag in de Verrezen Christuskerk
  • 20-mrt 11.30 uur palmzondag in de Verrezen Christuskerk
  • 25-mrt 15.00 uur Goede Vrijdag, kinderkruisweg in de Verrezen Christuskerk
  • 10-apr 11.30 uur 1e communie in de Verrezen Christuskerk
  • 17-apr OLV van Fatima, Alblasserdam om 9.30 uur 1e communie
  • 26-jun 11.30 uur einde schooljaar in de Verrezen Christuskerk

Wie zijn De Kerkuiltjes?

Kinderkoor de Kerkuiltjes is een kinderkoor dat is verbonden aan de H. Theresia van Ávila Parochie van de Drechtsteden. De Verrezen Christuskerk heeft al vele jaren een kinderkoor. Veel kinderen hebben hier hun zangtalent ontdekt. In 1993 is het dirigeerstokje door Xandra Damen opgepakt en heeft Joan van de Ven de begeleiding op zich genomen. Na een prijsvraag heeft het koor de naam “De Kerkuiltjes” gekregen.

Het koor bestaat uit kinderen in de basisschoolleeftijd en heeft daardoor een wisselende samenstelling. Elk jaar ondersteunen we de zang bij de viering van de 1e Heilige Communie en wij vinden het dan ook erg leuk dat we na de deze vieringen steeds weer nieuwe leden mogen begroeten.

Vanaf 2003 heeft Janneke Hamers het dirigeren langzamerhand van Xandra overgenomen. Vanwege Janneke’s drukke werkzaamheden is sinds kort (2013) Rosanne van Heck onze dirigent.
De muziek wordt nog steeds verzorgd door Joan van de Ven. Hij maakt voor ons met zijn keyboard bij elke liedje een eigen arrangement. Onze geluidstechnicus, Oscar van de Ven, die vroeger ook zanger in het koor was, zorgt voor de goede versterking van de muziek en de zang. Hij zorgt er ook voor dat onze activiteiten gefotografeerd worden.

Wat doen De Kerkuiltjes?

De Kerkuiltjes zingen regelmatig in De Verrezen Christuskerk in Crabbehof om kerkdiensten op te luisteren. We willen elke viering ook echt te vieren. Zo maken wij elk jaar de Kerstmis extra leuk met een kerstspel en maken we met Sint Maarten lampionnen en steken we 's avonds na de mis een echt Sint-Maartensvuur aan. Ook rondom Pasen zijn we van de partij om palmpasenstokken te versieren en uit te delen aan mensen in de omgeving.

Maar daar blijft het niet bij. Ook bij talloze andere activiteiten buiten de parochie zijn wij betrokken. De afgelopen 15 jaar hebben we met Koninginnedag we bij de burgemeester op het bordes van het stadhuis in Dordrecht mogen staan om de aubade voor de verjaardag van de Koningin te zingen. En bij de aankomst van Sinterklaas vorig jaar mochten we in de binnenstad van Dordrecht op een van de podia onze Sinterklaasliedjes komen zingen.

Dit jaar (2013) hebben we voor het eerst meegedaan met het korenfestival in Dordrecht en hebben we opgetreden in de Bonifatiuskerk. We zingen dus niet alleen kerkliedjes, maar ook liedjes van “Ja zuster, Nee zuster”, liedjes van K3 en Sinterklaasliedjes.

Naast het oefenen van de liedjes praten we bij de repetitie ook over de Bijbelverhalen van de viering waar wij bij mogen zingen. Leny Hamers vertelt ons het verhaal van die week en wat er mee bedoeld wordt.

Elk jaar gaan we een dagje uit met het hele koor. Vorig jaar waren we in diergaarde Blijdorp en dit jaar zijn we in Plaswijckpark in Rotterdam geweest. We betalen het uitje van de bijdragen die we krijgen van de optredens buiten de kerk. We hoeven daarom geen bijdrage van de kinderen te vragen en kan iedereen mee.

Je hoeft niet heel goed te kunnen zingen, dansen of toneelspelen om bij “De Kerkuiltjes” te komen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die het leuk vindt om mee te doen ook mee kan doen.

Wij vinden het leuk als jij ook bij De Kerkuiltjes komt! 

We komen elke week op woensdagavond om 18.30 uur samen in het zaaltje aan de achterzijde van de Verrezen Christuskerk (de Slotemaker de Bruïnestraat) om de liedjes te repeteren. Mail naar onze dirigente Rosanne van Heck, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon eens kijken!

Kerkuiltjes.nl

Wil je snel op deze pagina van de website terecht komen, gebruik dan de link: www.kerkuiltjes.nl

scroll back to top