Catechese Alblasserwaard-West

P1010006

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijke catechese gehouden voor de kinderen van de locaties Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd (voor Pasen). Na Pasen is er nog een aantal weken catechese voor die kinderen die in mei of juni hun Eerste Heilige Communie zullen gaan doen. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gebeden, uit de Bijbel gelezen, met elkaar gepraat, gezongen, gespeeld en geknutseld. In iedere periode is er een viering in de kerk waarin aandacht aan de catechese wordt besteed. Ook met Kerstmis en Pasen zijn er vieringen met extra aandacht voor de kinderen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Els Verberkmoes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Uitnodiging catachese najaar 2017

logo parochiecatachese


Geachte ouders,

Nu de vakantie echt helemaal achter ons ligt is het ook weer tijd om te gaan starten met de catechesebijeenkomsten van de H. Theresia van Ávila parochie in de Alblasserwaard-west.

Tijdens deze bijeenkomsten worden er gebeden, gezongen, uit de Bijbel gelezen en daarover met elkaar doorgepraat. Bovendien is er altijd een creatieve activiteit. 

De eerste bijeenkomst van dit seizoen is op zaterdag 7 oktober a.s. van 16.00 –  17.30 uur in het zaaltje naast de kerk van Sliedrecht, Stationsweg 179. 

Op zaterdag 8 oktober is er om 11.30 uur een gezinsviering in de kerk van
Papendrecht. Daarna nemen we een kleine pauze vanwege de herfstvakantie.
De  andere bijeenkomsten van dit najaar zijn op 28 oktober; 4, 11, 18 en 25 november; 9, 16 en 23 december. We sluiten de serie af met een gezinskerstviering op 25 december om 9.30 uur in Sliedrecht.

Alle kinderen van 4 – 12 jaar zijn van harte welkom!

Graag tot ziens!
Paula, Urzsula en Els ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 078 6150417)


P.S.    Kinderen uit groep 4 en hoger mogen zich gaan voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Wij zien hen graag ook op 7 oktober! U kunt uw kind binnenkort aanmelden op  http://katholiekdrechtsteden.nl/sacramenten/eucharistie.

 

Catechese bijeenkomsten 2017

Op zondag 25 juni jl. hebben we het catecheseseizoen in de Alblasserwaard feestelijk afgesloten. 

Allereerst hebben we met elkaar de gezinsviering in Sliedrecht bijgewoond. Deze had als thema "Gedragen door de Vader". Na de koffie zijn we met ouders en kinderen, aan de hand van een speurtocht, naar de kinderboerderij/natuurspeeltuin De Woeste Weide gelopen. Daar konden de kinderen lekker spelen en de ouders napraten. Als lunch was er voor iedereen een knapzak met broodjes en daarna ging iedereen weer zijns weegs.

Op zaterdag 7 oktober a.s. pakken we de draad weer op. Meer informatie daarover volgt na de zomervakantie.

IMG catechese bijeenkomst 20170625 122806

scroll back to top