Catechese Alblasserwaard-West

P1010006

In de Alblasserwaard-west wordt al een aantal jaren gezamenlijke catechese gehouden voor de kinderen van de locaties Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Het betreft projectcatechese met ± 7 bijeenkomsten tijdens de Adventsperiode (in de weken voor Kerstmis) en tijdens de Veertigdagentijd (voor Pasen). Na Pasen is er nog een aantal weken catechese voor die kinderen die in mei of juni hun Eerste Heilige Communie zullen gaan doen. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gebeden, uit de Bijbel gelezen, met elkaar gepraat, gezongen, gespeeld en geknutseld. In iedere periode is er een viering in de kerk waarin aandacht aan de catechese wordt besteed. Ook met Kerstmis en Pasen zijn er vieringen met extra aandacht voor de kinderen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Els Verberkmoes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Catechese bijeenkomsten 2017

Op zondag 25 juni jl. hebben we het catecheseseizoen in de Alblasserwaard feestelijk afgesloten. 

Allereerst hebben we met elkaar de gezinsviering in Sliedrecht bijgewoond. Deze had als thema "Gedragen door de Vader". Na de koffie zijn we met ouders en kinderen, aan de hand van een speurtocht, naar de kinderboerderij/natuurspeeltuin De Woeste Weide gelopen. Daar konden de kinderen lekker spelen en de ouders napraten. Als lunch was er voor iedereen een knapzak met broodjes en daarna ging iedereen weer zijns weegs.

Op zaterdag 7 oktober a.s. pakken we de draad weer op. Meer informatie daarover volgt na de zomervakantie.

IMG catechese bijeenkomst 20170625 122806

scroll back to top