Bijbelcursus 'De Lezingen van de Zondag'

Iedere vierde maandag van de maand komen wij bij elkaar om de Bijbellezingen van de komende zondagen met elkaar te bespreken. Net als in het vorige seizoen staan de tekstgedeeltes uit het Oude Testament centraal. In vrijwel iedere zondagse eucharistieviering is de eerste lezing immers genomen uit dit Bijbelgedeelte.

Het Oude Testament bevat een grote rijkdom aan boeken in verschillende genres en stijlen. Zo zijn er historische verhalen, zoals de uittocht uit Egypte; gedichten en wijsheidsliteratuur, zoals de psalmen en spreuken; en profetieën, zoals die van Jesaja en Jeremia. Bovendien bevat het Oude Testament de wetboeken uit de Joodse Bijbel, de Thora.

Aanmelden voor deze cursus kan via het parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bijeenkomsten in het nieuwe seizoen zijn gepland op de volgende maandagen, steeds vanaf 20.00 uur in de parochiezaal van de Verrezen Christus-kerk te Dordrecht (bereikbaar via de achterdeur aan de Slotemaker de Bruïnestraat).

25 septemper 2017

23 oktober

27 november

22 januari 2018

26 februari

26 maart

23 april

28 mei

 

scroll back to top